תפריט

כמה עולה לרשום פטנט

רשימת פטנטים – הגשת הבקשה לרישום פטנטים

כל אחד יכול להמציא אמצאות וכל אחד רשאי להגיש בקשה לרישום פטנט למשרד רשם הפטנטים בישראל ובכל מדינה נוספת שיראה לנכון.

אין חובה להיעזר באנשי מקצוע לצורך כך, אולם כמו בכל תחום, יש התמחות ולא כל אחד יודע ומסוגל לנסח את הבקשה בצורה הנכונה, שתביא לסיום הנכסף של רישום פטנט.

מחיר רישום פטנט – השאלה כמה עולה לרשום פטנט?

נכון, היעזרות באיש מקצוע – עורך פטנטים – עולה כסף. אולם חשוב להבין, שהגשת בקשה לרישום פטנטים בצורה לא מקצועית עלולה לגרור את המגיש להוצאות יקרות בהרבה בהמשך.

מלאו פרטיכם מטה ונציגנו ישמחו לענות לכם על כל שאלה שתצוץ

    הגשת הבקשה לרישום פטנטים בצורה לא נכונה יש השלכות שהן הרבה מעבר להוצאה הכספית.

    בדרך כלל הגשה לא נכונה של פטנט בישראל יכולה ל"פספס" את האמצאה באופן שאינו ניתן לתיקון ואז בעצם, כאילו לא עשיתם דבר.

    בינתיים אחרים התקדמו באותו נושא והם יקבלו פטנט על האמצאה, שיכלה להיות שלכם.

    כמה עולה לרשום פטנט

    רשימת פטנטים – כמה זה עולה ומה כולל המחיר?

    כפי שתראו, התשובה הסופית לשאלה, מה עלות רישום פטנט, היא, שהמחיר יכול להגיע מכמה עשרות אלפי שקלים בהליך מינימלי ועד כמה מאות אלפי שקלים, כאשר מבקשים לרשום את האמצאה במדינות שונות והליך הבדיקה מתמשך.

    מחיר רישום פטנט באופן כללי נגזר מכמה סעיפים שכל אחד מהם מחושב לגופו של עניין, או לפי שכר טרחה והוצאות נוספות שיש לשלם לאיש המקצוע שיסייע לכם בכך.

    עלות רישום פטנט: כיצד נקבע מחיר רישום פטנט?

    • יש להכניס לחישוב של כמה עולה לרשום פטנט גם את האגרות – עלות רישום פטנטים נגזרת גם ממחיר האגרות שמשלמים עם הגשת הטפסים של הבקשה עצמה מתחיל בכמה מאות שקלים בתחילת הדרך ועד כמה אלפי שקלים בהמשך. סכום האגרות אינו תלוי בעורך הפטנטים ואינו הולך אליו. בין אם תחליטו להגיש בעצמכם או באמצעות איש מקצוע, האגרות תמיד תישארנה זהות.
    • ההבדל יכול להיות דווקא לטובת איש המקצוע, שמכיר ויודע על הטבות בסכומי אגרות למגישים מסוימים, ויבחר למגיש את הדרך הזולה ביותר, גם בנושא האגרות.
    • לפני שהנכם מתחילים בהגשה של בקשות לפטנטים, בקשו מאיש המקצוע הערכה של עלות האגרות כדי שתהיו מוכנים להוצאה ולא תאלצו לפרוש בתחילת ההליך מחוסר כסף, כי לא ידעתם שעליכם לשלם אגרות. ללא אגרות אין אפשרות להגיש בקשות.
    • העלויות משתנות בין המדינות ולכן עליכם לבדוק במדינה שבה תרצו להגיש את הבקשה. המדינות שבהם רצוי וכדאי להגיש בקשות, הן אותן מדינות שמשיקולים עסקיים שלכם תרצו לשווק ולייצר בהן את המוצרים נשוא הפטנט שלכם.
    • חיפוש במאגר הפטנטים – גוגל אינו מספיק לעריכת סקירה מעמיקה של ידע קודם. יש מאגרי מידע שאינם נגישים לציבור, שאינו מבין בכך ועל כן רצוי, במקרים מסוימים, להכניס לחישוב של כמה עולה לרשום פטנט העסקת חברות מחקר וחיפוש פטנטים שיידעו לאתר את הפרסומים בשבילכם. חיפוש נכון, ימנע הוצאה מיותר של הגשת בקשה לפטנט, שאין לה סיכוי להתקבל או, ויתור על רישום פטנט, שהייתם יכולים להרוויח ממנו.
    • עורך פטנטים – אין חובה להיעזר בעורך פטנטים, אבל המומחיות שלו היא תיאור טכני וכתיבה טכנית שמיועדת בדיוק לרשם הפטנטים בצורה המקצועית ביותר. עורך הפטנטים לא חייב להיות עורך דין. עורך פטנטים או עורך דין שמתמחה ברשימת פטנטים, יעזור לכם לנסח את הבקשה והייעוץ שלו יחסוך מכם הגשה של בקשה שאינה מנוסחת היטב, נעדרת מסמכים ורישומים טכניים מפורטים שנחוצים להגשת הבקשה. בקשה שאינה מנוסחת כראוי עלולה לגרום לכך שבמשרד הפטנטים לא יבינו את הבקשה ולא יאשרו אותה. במקרה כזה ייגרם נזק נוסף משום שהחשיפה עלולה להסיר את מעטה הסודיות.
    • עורך דין וניסוח משפטי – ניסוח משפטי נכון של הסכמים שסובבים את נושא הפטנט מיועדים לשמור עליכם ולהקפיד על כך שלא תפרו קניין רוחני של אחרים ושתגנו בצורה טובה על הקניין הרוחני שלכם. המחיר של הייעוץ המשפטי ושל עורך הפטנטים כרוך במורכבות הפטנט שלכם ובעבודה שמושקעת בו.
    • הגשה בקשות לפטנט במדינות שונות – במקרה של הגשת בקשה לרישום פטנט במדינות שונות, יש לשלם בנפרד לעורכי הפטנטים ועורכי הדין בכל מדינה ומדינה, שמתאימים את הבקשה לחוקי המדינה ולדרישותיה, וכמובן לתרגום המסמכים הרשמיים לשפת המקום בכל מדינה.
    • כמה עולה לרשום פטנט – עלויות נוספות – בנוסף לאגרת הגשת הבקשה בשלבי רישום הפטנט יש להוסיף אגרת קיבול ופרסום, אם וכאשר הבקשה התקבלה כשהבקשה מפורסמת ביומן הפטנטים, כדי לאפשר לאנשים להגיש התנגדויות. כמו כן, לאחר קיבול הפטנט יש לשלם אגרות חידוש הפטנט. זה משתנה ממדינה למדינה. כיוון שההליך נמשך מספר שנים יש להיערך לכך מראש בחישוב כל העלויות.

    עוד בנושא

    dan
    Latest posts by dan (see all)